EPDM Lampernisse

Op zoek naar dakwerken EPDM Lampernisse? Onze aangesloten dakwerkers hebben ruime ervaring met EPDM dakbedekking. Vergelijk offertes en vind onmiddellijk de beste dakwerker voor jouw EPDM dak regio Lampernisse (8600),West-Vlaanderen.

Lampernisse epdm dakwerken

EPDM Platte Daken Dakwerken Lampernisse

EPDM is een synthetisch rubber dat vaak gebruikt wordt als dakbedekking voor platte daken.

Zowel voor nieuwe platte daken als voor dakrenovatie projecten maakt men gebruik van EPDM om tot een perfect, waterdicht dak te komen. Het heeft een erg lange levensduur en vereist bijna geen onderhoud.

Het wordt hoofdzakelijk aangebracht op platte daken, maar kan ook worden geplaatst op licht hellende daken. Dakwerken EPDM vind je terug over heel Lampernisse, alsook gans West-Vlaanderen.

Wat is EPDM?

EPDM is een afkorting voor Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Al deze stoffen bij elkaar gemengd vormen een synthetisch rubber, EPDM.

EPDM dakbedekking is zeer elastisch en beschermt uitermate goed het dak. De weeromstandigheden, typisch voor Lampernisse en West-Vlaanderen zoals: regen, hagel of ijs hebben er weinig tot geen invloed op, net als Uv-straling. EPDM dakbedekking gaat ook best lang mee: gemiddeld zo’n 30-50 jaar afhankelijk van materiaalkeuze.

Een EPDM dak is het jongere broertje van “roofing”, ook wel bitumen dak genoemd. EPDM is in feite de verbeterde versie en de huidige beste dakbedekking voor platte daken. Omdat het minder vervorming ondergaat bij temperatuurverschillen en niet blaast.

Lampernisse epdm dak

Voordelen EPDM Dakbedekking

 • levensduur 30-50 jaar: ongeëvenaarde levensduur van ongeveer 50 jaar. De levensduur van een wordt bepaald door de kwaliteit van het merk en de vakkundigheid van de plaatsing.
 • Perfect voor dakrenovatie: EPDM kan makkelijk worden geplaatst over de bestaande versleten roofing van platte daken.
 • Ideale dakbedekking voor een groendak: een EPDM dak is volledig waterdicht en wortelbestendig, de ideale ondergrond voor groendaken in Lampernisse.
 • Geen scheurtjes & waterdicht: door de elastische samenstelling van EPDM dakbedekking is er een uitstekende weerstand tegen alle weersomstandigheden en is het bovendien volledig waterdicht.
 • Weinig tot geen onderhoud nodig: een EPDM plat dak vereist bijna geen onderhoud en is daardoor erg gemakkelijk in het gebruik. Dak herstellingen zijn dan ook zeer zeldzaam bij EPDM daken.
 • Gemakkelijk aan te brengen: Bij het plaatsen van EPDM dak komen geen vlammen kijken, zo kan het EPDM rubber aangebracht worden op elke dakstructuur zoals bestaande roofing.
 • Beloopbaar: EPDM is veilig te belopen, zelfs in natte omstandigheden.
 • Milieuvriendelijk:  uitstekend te recyclen

Op zoek naar een EPDM Dakwerken in Lampernisse?

Vergelijk gratis EPDM offertes en bespaar tot 40% op de kosten!

Prijs EPDM Lampernisse

De prijs voor het plaatsen van EPDM daken regio Lampernisse hangt af van verschillende factoren.

Als eerste is er natuurlijk de grootte van het te bedekken dak. Hoe groter het oppervlak, hoe hoger de prijs.

Daarnaast speelt ook het kwaliteit van het materiaal een belangrijke rol in de prijsbepaling. Wel is EPDM duurder dan bitumen of roofing. Dient er naast EPDM ook een Velux dakraam worden aangebracht? Dan loopt het prijskaartje ook op.

Vooral de arbeidskosten zijn van groot belang, aangezien EPDM een specialisatie is. EPDM dakbedekking wordt voornamelijk aangebracht door bedrijven die gespecialiseerd zijn in platte daken. Dienen er ook nog andere dakwerken te gebeuren? Vraag dan zeker een schatting van de uit te voeren dakwerken.

De gemiddelde prijs voor een epdm dakwerker in Lampernisse voor het plaatsen van een EPDM dak is € 60 tot € 80 per m2, inclusief btw en plaatsing.

Premies voor EPDM Dakwerken Lampernisse

Om de totale kostprijs te drukken kan je gebruik maken van verschillende premies van de Vlaamse overheid als je jouw plat dak renoveert, vernieuwt of isoleert.

Dankzij de Vlaamse overheid kan je ook aanspraak maken op een aantal premies om de kostprijs van EPDM daken wat te drukken. Soms zijn er ook lokale premies vanuit de gemeente Lampernisse.

Je kan bijvoorbeeld aanspraak maken op de volgende subsidies, afhankelijk van jouw situatie:

 • Isolatiepremie: € 8 tot € 18 per m²
 • Overkoepelende renovatiepremie: 20% of 30% van facturen
 • Totaalrenovatiebonus: € 625 tot € 4.750
 • EPC-labelpremie: €2.500 tot € 5.000
 • Huur- en isolatie premie dak: € 20 per m² en € 200 per dossier
 • Verlaagd BTW-tarief: van 21% naar 6%
 • Lokale premies voor dakwerken Lampernisse van de gemeente Diksmuide

Het is dus goed nagaan of je recht hebt op premies want zo kan je een mooi deel van de kosten voor een dakrenovatie terugkrijgen

Onze aangesloten dakwerkers staan je graag bij met premie begeleiding. Vraag vandaag nog gratis offerte aan voor jouw dakrenovatie project.

EPDM Dakwerken gezocht?
Vergelijk & bespaar.

EPDM Dakwerken in & rond Lampernisse (8600) Diksmuide, West-Vlaanderen

Onze aangesloten dakdekkers zijn actief voor alle EPDM dakwerken diensten in Lampernisse, West-Vlaanderen & omstreken:

Lampernisse epdm

Gratis offertes EPDM Lampernisse Dakwerken

Vergelijk prijzen van diverse lokale dakwerkers voor je EPDM dak in regio Lampernisse (8600), West-Vlaanderen. Bespaar tot wel 40% op de kostprijs door offertes te vergelijken!

Kies zelf de beste dakwerker door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Klik op de knop hieronder en vul je gegevens in. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een gedetailleerde offerte op maat van verschillende dakwerkers in Lampernisse.