Dak Ontmossen

Ontmossen is een klus die meestal nodig is bij oudere daken. mossen en ander groenachtig materiaal kan ervoor zorgen dat het dak minder goed waterdicht wordt. Daarnaast ziet het er niet mooi uit. Er zijn verschillende manieren om dak ont mossen te laten doen. De meeste mensen kiezen ervoor om een specialist in te schakelen, maar het is ook mogelijk om het zelf te doen.

Verschillende reinigingswerken op

Het ontmossen van een dak is niet hetzelfde als het reinigen van een dak. Bij het reinigen wordt alleen het oppervlaktevuil verwijderd, terwijl bij ontmossing ook het mos verwijderd wordt. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met een hogedrukspuit of chemische middelen.

Beschermende laag aanbrengen

Na het ontmossen is het belangrijk om een beschermende laag aan te brengen. Dit kan bijvoorbeeld een coating of een impregneermiddel zijn. Deze laag voorkomt dat het mos weer terug komt.

Kosten

Het ontmossen van een dak is niet goedkoop. De prijs hangt af van de grootte van het dak en de moeilijkheidsgraad. Een gemiddeld huis met een dakoppervlakte van 100 vierkante meter kost ongeveer €450.

Wanneer een dak ont mossen nodig is, is niet altijd duidelijk. Mossen en ander groenachtig materiaal kan ervoor zorgen dat het dak minder goed waterdicht wordt. Daarnaast ziet het er niet mooi uit. Er zijn verschillende manieren om dak ont mossen te laten doen. De meeste mensen kiezen ervoor om een specialist in te schakelen, maar het is ook mogelijk om het zelf te doen.